Hihnakuljettimet

Hihnakuljettimet ovat oikea ratkaisu pitkille siirtomatkoille. Hihnakuljettimet suunnittellaan aina käyttötarkoituksen mukaisesti ja varustetaan asiakkaan haluamin lisävarustein.

Hihnakuljettimen etu muihin kuljetinratkaisuihin on pienet kitkaominaisuudet, sekä pienen vierintäkitkan mahdollistavat pitkät kuljetusmatkat.

Avoin, katettu, tai koteloitu rakenne materiaalin pölyävyyden ja ympäristön olosuhteiden mukaan.

Hihnan, sekä rullapukin ominaisuudet nousukulman, materiaalin, sekä kapasiteetin mukaan. Meiltä löytyy myös erikoisvalmisteisia rullapukkeja. 

Sinkityt CMP- sarjan rullapukit mahdollistavat erikoismatalat kuljetinrakenteet, sekä CMHD – sarja erikoisleveät ja raskaat kuljetinrakenteet.

Hihnakuljettimen perusrakenne on yleensä avoin. Rakenne voidaan tehdä myös tiiviinä kotelorakenteena, mutta usein helpon huollettavuuden mahdollistaminen tiiviille rakenteelle lisää myös kustannuksia ja monimuitkaistaa rakennetta.

Yleensä hihnakuljettimet valmistetaan vakiokomponenteista, mutta meildän valikoimista löytyy myös erikoismatalat kuljetinrakenteet ja erikoisrullapukit, tai vastaavasti erikoisjäreät rullapukit, sekä rullat.

Hihnakuljettimien varusteet:

– Kuormaus- ja purkaussuppilot, sekä niiden varusteet, kuten tarvittavat huoltoluukut, tiivistykset, sekä ruuhkavahdit.

– Hihnan tyyppeinä mm. sileä- ja ripahihna, sekä lokerohihna, jotka suunnitellaan projektin mukaan

– Kuormauskohdan erikoisrullat kumikiekoilla, tai liukupalkit

– Puhdistimet hihnalle, sekä rummulle

– Sivusiirtovahdit, ohjausrullat, sekä ohjausrullapukit hihnan keskittämiseen

– Kuljetinkatteet ja muu suojaus ympäristön olosuhteilta ja materiaalin pölyämiseltä, sekä työturvallisuuden parantamisella

– Pyörintävahdin kotelo, sekä turvalaitteet sisältyvät aina toimitukseen, kuten myös CE merkintä ja dokumentointi